Bibliotheek-goeroe David Lankes Spreekt in CulturA & Zo

David Lankes, wereldwijd bekend als een baanbrekende denker op het gebied van bibliotheekvernieuwing, komt naar CulturA & Zo in Nootdorp op 4 juni. Lankes is professor in de bibliotheekwetenschap aan de University of Texas en staat bekend om zijn pleidooi voor een actieve, dialoogzoekende bibliothecaris, ook wel een ‘community librarian’ genoemd. Hij ziet de bibliotheek als een cruciale instelling om positieve veranderingen in de samenleving te bewerkstelligen.

‘Community Library’
Gedurende zijn vier weken durende verblijf in Nederland, biedt Lankes een unieke kans voor bibliotheekmedewerkers, directeuren, beleidsmedewerkers van gemeenten en leesliefhebbers om geïnspireerd te raken en inzicht te krijgen in het concept van de ‘Community Library’.

Niet alleen een lezing
Het bezoek aan CulturA & Zo begint met een ochtendlezing van Lankes, waarin hij zijn visie en ideeën deelt. Na de lezing kunnen bezoekers genieten van een lunch en de gelegenheid om met elkaar te netwerken. In de middag is er een interactieve sessie gepland waarin het publiek met Lankes in gesprek gaat over hoe de community library een duurzame en geïntegreerde plek kan krijgen binnen hun organisaties.

Presentatie en rondleiding
Na de lezing van David Lankes zal er door medewerkers van CulturA & Zo een presentatie worden gegeven over de visie en werkwijze van CulturA & Zo én is er de mogelijkheid om een rondleiding door het gebouw te volgen. Tickets zijn te verkrijgen via www.culturaenzo.nl.