Bibliotheek Oostland vaker open

Vanaf 29 juni zijn bijna alle vestigingen van Bibliotheek Oostland in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp weer wat ruimer open. De vestiging Bergschenhoek, Driesprong, gaat pas vanaf 20 juli open. Ook hier geldt de anderhalve meter afstand, is er in de vestigingen een looproute, zijn er hygiënemaatregelen genomen en geldt er een maximaal aantal bezoekers.

Lezen onverminderd populair

Manuela Bijl, coördinator programmering van Bibliotheek Oostland vertelt dat ondanks de bibliotheek de laatste maanden minder aanloop heeft gehad lezen nog steeds ‘hot’is . “Je merkt dat mensen meer tijd hebben voor andere dingen thuis. Zo zag ik bijvoorbeeld dat puzzels leggen weer erg populair is. Maar ook wordt er nog steeds veel gelezen, zowel een boek met kaft en e-books”.

Boeken thuis

De vestigingen zijn telefonisch bereikbaar tijdens de openingstijden, en uiteraard ook via de mail. Het blijft ook nog mogelijk om boeken thuis te laten bezorgen. Bibliotheek Oostland vraagt je dan wel dit zelf aan te geven.

Werkplekken

Bezoekers mogen weer beperkt komen werken of studeren aan de daarvoor ingerichte (werk)plekken. Ook de verhuur van ruimtes in de vestigingen is weer mogelijk. Kijk per vestiging naar de specifieke openingstijden.

Kijk voor meer informatie op http://www.bibliotheekoostland.nl