Bouwbord nieuwe sporthal onthuld door wethouder en wielerlegende Jan Janssen

Op donderdag 8 juni werd de bouw van de nieuwe Sporthal Jan Janssen afgetrapt in Nootdorp. Daarmee wordt de oude sporthal na bijna een halve eeuw vervangen.

Feestelijke onthulling
Momenteel is het nog een kaal bouwterrein, maar als alles volgens planning verloopt, moet rond maart 2024 de nieuwe Sporthal Jan Janssen opgeleverd worden. Om mensen iets meer beeld te geven van het te bouwen gebouw, werd op donderdag het bouwbord met een impressie onthuld.

De onthulling was hét startmoment van de bouw van de nieuwe sporthal. Niemand minder dan Jan Janssen, de legendarische wielrenner naar wie de sporthal vernoemd is, onthulde het bord samen met wethouder Peter Hennevanger.

Oude sporthal
Afgelopen 48 jaar stond op dezelfde plek de oude sporthal. Na zo’n lange tijd was deze sportlocatie hoog toe aan vervanging. Ook de nieuwe hal moet een plek worden waar sportvereniging en bewegingsonderwijs uit de gemeente terecht moeten kunnen.

“Een mooi, maar zeker ook een bijzonder moment omdat Jan Janssen er zelf bij was”, kijkt wethouder Hennevanger terug op de onthulling. “De vernieuwing van de Sporthal Jan Janssen is een belangrijke stap vooruit voor onze gemeente. We krijgen een moderne en eigentijdse sportvoorziening die aan alle kwaliteits- en duurzaamheidseisen voldoet. We zijn trots op dit project en kijken uit naar de voltooiing ervan.”