Brandweer druk met brandjes in Pijnacker Noord, Politie gaat uit van brandstichting

De brandweer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee branden uitgemaakt in Pijnacker Noord. Er wordt momenteel uitgegaan van brandstichting.

Container bij school
Rond drie uur ’s nachts werd de brandweer opgeroepen, omdat er een container bij de Casaschool aan de Goudenregensingel in brand stond. De brandweer kon na aankomst het vuur snel bedwingen. Gezien de hevigheid van het vuur is het een geluk dat deze niet is overgeslagen naar de school.

Tweede brand
Terwijl de brandweer nog bezig was met het nablussen van de eerste brand, kwam een buurtbewoner aangelopen om te melden dat er even verderop een tweede brand was op de Vlierlaan. In de straat stond een bouwcontainer in brand. De gehele straat stond bij aankomst van de brandweer vol rook.

Door de vorige brand moest de brandweer eerst zorgen voor waterwinning, waardoor het blussen van de tweede brand iets langer duurde. Nadat dit eenmaal gebeurd was, kon ook deze brand snel geblust worden.

Tips melden
Gezien de twee branden zo dicht bij elkaar met het tijdstip wordt uitgegaan van brandstichting. Met meerdere agenten werd in de wijk nog gezocht naar verdachten, maar tevergeefs. Een woordvoerder van de politie zegt dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Mensen die getuigen waren of in het bezit zijn van camerabeelden uit de omgeving worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.