CDA eist actie van gemeente na alarmerende stijging fietsendiefstallen

De CDA-fractie heeft opnieuw vragen gesteld met betrekking tot fietsen parkeren in Pijnacker-Nootdorp, nadat zij eerder op 31 oktober vragen had gesteld over het verdwijnen van de bewaakte fietsenstalling in Pijnacker-Zuid ten behoeve van het WijCK-project. Deze nieuwe vragen komen voort uit een recente waarschuwing van de politie over de toenemende fietsendiefstallen in de regio.

Tijdelijke oplossing
CDA-fractievoorzitter Janno Meijer, reageerde op de politiewaarschuwing door vervolgvragen te stellen. Meijer wil weten of er een verband bestaat tussen de politiewaarschuwing en het verdwijnen van de bewaakte fietsenstalling in Pijnacker-Zuid. Hij benadrukt: “Als er een relatie is, moet het college overwegen om alsnog een vervangende bewaakte stalling te realiseren. Hoewel het college geen ruimte ziet voor een tijdelijke bewaakte fietsenstalling, zien wij mogelijkheden op het pleintje bij het Weidevogelhof voor een tijdelijke oplossing.”

Alternatieven
Eerder gaf het college aan dat er binnen een afstand van 2 kilometer voldoende alternatieven zijn voor bewaakt fietsen parkeren. Meijer reageerde op deze uitspraak en noemde het een ‘wel erg goedkope’ reactie, vermoedelijk verwijzend naar de stallingsmogelijkheden bij Pijnacker-Centrum. Volgens het CDA sluiten de ambities van het college om het gebruik van fietsen en openbaar vervoer te bevorderen niet goed aan bij de geboden faciliteiten. Meijer benadrukte dat goede voorzieningen nodig zijn voor mensen die van buiten de bebouwde kom komen en per fiets naar een metrostation reizen om vervolgens hun reis met het openbaar vervoer voort te zetten.

Kritiek
Meijer uitte ook kritiek op de bewering van het college dat er geen personeel beschikbaar zou zijn voor een (tijdelijke) stalling in de komende 1,5 jaar. Hij noemde dit ‘kolderiek’ en wees erop dat er jarenlang een bemenste bewaakte stalling was aan de oostzijde van het station. De CDA-fractie dringt aan op helderheid en hoopt dat de gemeente de situatie opnieuw in overweging neemt, met oog voor de behoeften van de fietsers in Pijnacker-Nootdorp.