CDA Pijnacker-Nootdorp kritisch op college na sluiting bewaakte fietsenstalling

Het CDA Pijnacker-Nootdorp heeft recent vragen gesteld aan het college over de sluiting van de bewaakte fietsenstalling bij metrostation Pijnacker-Zuid. In het antwoord op deze vragen geeft het college begrip voor de zorgen van inwoners, maar benadrukt dat het verdwijnen van de bewaakte fietsenstalling niet zal leiden tot een toename van fietsendiefstallen, volgens cijfers van de politie.

Geen goed beeld
Het college deelt mee dat het aantal geregistreerde diefstallen aan de Raaigraszijde lager ligt dan aan de bewaakte zijde, waarbij het onbewaakte gedeelte aan de bewaakte zijde niet wordt meegenomen. Janno Meijer, woordvoerder veiligheid voor het CDA, wijst erop dat dit niet de volledige impact weergeeft: “Dit zegt bovendien niets over de gevolgen van het tijdelijk verdwijnen van de bewaakte fietsenstalling. Mensen met een fiets uit een hoger prijssegment die nu bewaakt stallen; waar denkt het college dat deze mensen hun fiets nu neerzetten als er geen bewaakte stalling meer is? Juist, in de niet-bewaakte stalling. De potentie voor fietsendieven neemt hierdoor toe.”

“Ik begrijp die argumentatie niet”
Het college geeft aan dat het niet haalbaar is om voor een periode van twee jaar een tijdelijke bewaakte fietsenstalling aan de andere zijde van het metrostation te realiseren, vanwege hoge kosten en praktische uitvoerbaarheid. Meijer vindt dit bijzonder, wijzend op de recente bemensing van de stalling op station Zuid: “Tot een paar maanden geleden was er dagelijks bemensing van de stalling op station Zuid. En deze komt na oplevering van de woonwijk toch ook weer terug? Ik begrijp die argumentatie van het college niet.”

College raadt stallingen Pijnacker-Centrum aan
Het college raadt gebruikers van de bewaakte fietsenstalling aan alternatieve bewaakte stallingen te gebruiken binnen een afstand van twee kilometer. Meijer reageert kritisch: “Bespottelijk. Daarmee doelt het college waarschijnlijk op de fietsenstalling bij station Pijnacker-Centrum. Ik kan me voorstellen dat inwoners zich met deze antwoorden weinig serieus genomen voelen.”