De HTM nachtbus gaat weer rijden vanaf 26 april 2024

De HTM gaat starten met nachtbussen in onze regio. Sinds de uitbraak van het coronavirus in 2020 hebben de nachtbussen van HTM niet meer gereden. Eerst vanwege de heersende coronamaatregelen en daarna als gevolg van een tekort aan inzetbaar personeel.

Nog niet op volle kracht
De nachtbussen N1 t/m N6 gaan met een frequentie van 1 keer per 2 uur rijden. De helft van de lijnen start om 01.00 uur en de andere helft start om 02.00 uur. Tegelijkertijd wil de HTM zo min mogelijk concessies doen in de dagelijkse dienstregeling. Welke lijnen precies op welk moment starten wordt later in het voorjaar gepland en bekend gemaakt door HTM.

Op zoek naar personeel
De HTM is nog hard aan het werk om personeel te werven voor een uitgebreidere dienstregeling: “Onze formatie buschauffeurs is nog niet op het gewenste niveau. Om onze nachtbuschauffeurs te kunnen inzetten, huren we buschauffeurs in die vrijgekomen dagdiensten gaan opvangen. Uiteraard worden zij opgeleid om onze buslijnen te kunnen rijden. ”HTM werkt er dan ook hard aan om zoveel mogelijk buschauffeurs, maar ook trambestuurders en ander personeel te verleiden om bij HTM te werken of te blijven werken.”