De Nationale Voorleesdagen op 24 januari van start

Het is bijna zover, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar staat voor de deur: De Nationale Voorleesdagen! Op 24 januari 2024 gaan De Nationale Voorleesdagen van start met het traditionele Nationale Voorleesontbijt op scholen door het hele land.

Het Nationale Voorleesontbijt
Het Nationale Voorleesontbijt markeert het begin van De Nationale Voorleesdagen op 24 januari. Honderden voorleessessies vinden plaats in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen, waar bekende én onbekende Nederlanders voorlezen aan peuters en kleuters. Het doel is om het belang van voorlezen te benadrukken en kinderen te stimuleren om van boeken te genieten, zelfs als ze nog niet kunnen lezen.

‘Help een Verrassing!’
Dit jaar staat het boek ‘Help een Verrassing!’ van Miriam Bos centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die duren van 24 januari tot en met 3 februari. Het verhaal draait om August de vos die een verrassing krijgt van Suus de eekhoorn. Ondanks de voorkeur van August voor rustige en veilige dingen, houdt hij niet van verrassingen. De vraag is wat Suus voor August in petto heeft.

Meertalig voorlezen
Bijzondere aandacht wordt besteed aan meertalige gezinnen. Voor ouders die een andere moedertaal dan het Nederlands hebben, zijn er meertalige boekjes beschikbaar van het Prentenboek van het Jaar. Deze boekjes zijn verkrijgbaar in het Arabisch, Oekraïens, Pools en Turks. De Bibliotheek Oostland biedt deze gratis aan bij de vestigingen in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs, zolang de voorraad strekt.

Theatervoorstelling
Op zondag 28 januari om 15.00 uur kun je ook genieten van een voorstelling van Jeritza Toney  in Theater CulturA & Zo in Nootdorp. Zij vertelt verhalen, zingt en maakt muziek op haar eigen, vrolijke wijze, in nauw samenspel met het publiek.

Cadeau bij een nieuw lidmaatschap
Tijdens De Nationale Voorleesdagen biedt de Bibliotheek Oostland een speciale actie aan. Wie tussen 24 januari en 3 februari een gratis jeugdlidmaatschap afsluit, ontvangt een vingerpopje van August de vos als cadeau. Bovendien krijgen ouders 50% korting op een Standaard of Plus jaarabonnement als zij zelf ook lid worden van de Bibliotheek Oostland. Deze actie is geldig tot 1 mei 2024.

Meer tips en informatie
Voor nog meer tips en informatie over (digitale) voorleesboeken, voorleestips en voorleesfilmpjes kun je terecht op de website van Bibliotheek Oostland: www.bibliotheekoostland.nl/nvd.