De voorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ is te zien in CulturA & Zo

‘’De dementie van Jet en Harrie’’ is een voorstelling die donderdag 29 februari om 19.00 uur te zien is in CulturA & Zo in Nootdorp. Dit theaterstuk richt zich niet alleen op de entertainment van het publiek, maar heeft ook als doel mensen te informeren over een beduidend onderwerp: dementie.

Informatieve voorstelling
Voor een brede doelgroep is dit theaterstuk relevant. Zo kunnen mantelzorgers, zorgmedewerkers, vrijwilligers maar ook familieleden van dementerenden hier wat van opsteken. Op een grappige maar wellicht ietwat confronterende manier wordt gedemonstreerd hoe zo’n situatie kan lopen.

Gemixte emoties roept het op
Het verhaal gaat over Jet en Harrie die beiden met pensioen gaan. Vanaf dat moment merkt Harrie dat er iets niet helemaal klopt. Jet blijkt te leiden aan dementie. Hoe dit zal aflopen en hoe Harrie hiermee omgaat is te zien in de voorstelling. Mensen die zelf te maken hebben met dementie (in hun omgeving) kunnen zich hierin vinden en zullen zowel ontroerd raken als lachen.

Organisatie
De voorstelling wordt verzorgd door Ervarea, een organisatie die specialist is op het gebied van persoonsgerichte zorg, dementiezorg en het verbeteren van de samenwerking tussen professionals en informele zorg.