Derde lunchconcert in Ontmoetingskerk brengt jong talent met zich mee

Het derde lunchconcert van dit seizoen in de Ontmoetingskerk komt er weer aan: aanstaande zondag 27 november van 12:00 tot 13:00 uur. De muziek wordt verzorgd door Pijnackers Kamerorkest PKO. Voor (vanaf 11:30) en na is er wat te eten en te drinken. Entree is gratis, maar donaties worden gewaardeerd.

Pijnackers Kamerorkest
Inmiddels het is het Pijnackers Kamerorkest, dat 28 jaar geleden is opgericht, een bekend begrip in het culturele leven van Pijnacker-Nootdorp. Het orkest speelt werken van Danda, Bartok en Schubert. Onder leiding van hun dirigent Margriet Tubbing heeft het PKO zich ontwikkeld tot een ambitieus amateur-orkest. Het orkest is onder andere bekend van de regelmatige concerten tijdens het Verbeeldingsweekend, dat eind september plaatsvond. Ook treedt het PKO vaak op in woon- en zorgcentra voor ouderen.

Jong talent
Deze keer doet er een nieuw iemand mee: de talentvolle violiste Adinda van Delft, die als soliste met hen optreedt. Zij speelde op 9-jarige leeftijd al tijdens een concert in de Spiegelzaal van het Koninklijk concertgebouw, en in 2019 deed ze mee aan het televisieprogramma Holland’s Got Talent, waar ze als derde eindigde. Ook speelde zij op het Grachtenfestival in Amsterdam en bij Podium Witteman.

Compositie
De 14-jarige Adinda zal als solist de compositie Introduction et Rondo Caprocciaso van Camille Saint-Saëns spelen, en wordt daarbij begeleidt door het Pijnackers Kamerorkest. Dit zal plaatsvinden op het adres: Klapwijkseweg 91, Pijnacker.