Deze monumenten kan je bezoeken tijdens monumentendag in Pijnacker-Nootdorp

Wil jij Pijnacker-Nootdorp in een heel ander daglicht bekijken? Al jaren lang wordt er het tweede weekend van september (dit jaar de 9e en 10e) de open monumentendag georganiseerd. Meer dan driehonderd lokale comités en 18.000 vrijwilligers over het hele land helpen hier aan mee. Ook in Pijnacker-Nootdorp openen verschillende locaties de deuren.

Open Monumentendag
Tijdens de open monumentendag draait alles om monumenten in en rondom jouw omgeving. Een hele hoop monumenten openen gratis hun deuren voor het hele weekend zodat jij er een kijkje kan nemen. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes, muziekvoorstellingen en nog veel meer. 

Pijnacker-Nootdorp
In Pijnacker-Nootdorp zijn er negen monumenten te bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld de halve molen die er al sinds 1931 staat. Deze molen kan je vinden in de Bieslandse bovenpolder. De Grand Café 1831 staat er al wel iets langer. Zoals de naam zegt staat het café er al sinds 1831. Vaak kwamen dan mensen met hun paard even langs om de paarden en zichzelf van een drankje te voorzien. Momenteel kan je nog steeds langskomen voor een kopje koffie, lunch of een diner. Op de Klapwijkseweg bevindt zich een 120 jaar oud huis waar je de tuin van kan bezichtigen. Wat dit extra bijzonder maakt is dat er een twintigtal fietsen staat uit de jaren 1913 t/m 1960.

Wil je meer informatie over alle monumenten die je in Rijswijk en andere gemeenten kan bezichtigen, ga dan naar openmonumentendag.nl.