Diploma’s uitgereikt aan Politiekids Delfgauw

Maandag 19 juni was de afsluiting van de Politiekids Delfgauw in basisschool De Triangel. Na zes themabijeenkomsten kregen de Politiekids hun welverdiende diploma uit handen van burgemeester Björn Lugthart in het bijzijn van de politiechef, wijkagent en wijkmanager.

Project Politiekids
Drie basisscholen uit Delfgauw deden tijdens het project mee. Kinderen worden bewust gemaakt van hun verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Ook krijgen de kids een inkijkje in wat de politie en gemeentelijke handhavers allemaal doen. Bijvoorbeeld in thema bijeenkomsten over de politie en brandweer, vuurwerk, inbraak, fietsdiefstal, afval en ook hondenpoep. Daarnaast is het doel met de Politiekids een goede band op te bouwen en hen het goede voorbeeld voor de buurt te laten zijn.

Wijkagent Daan de Jong organiseerde de Politiekids samen met de wijkmanager van de gemeente: “Door de Politiekids leer ik de kinderen uit de wijk beter kennen. Maar wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat de kinderen weten dat de politie er voor je is en dat je er altijd terecht kan.”

Volgend jaar in Pijnacker
Ieder jaar is het project Politiekids weer in een andere kern in de gemeente. Komende editie wordt weer – voor de vierde keer alweer – georganiseerd in Pijnacker.