Drie aanhoudingen en diverse bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een uitgebreide verkeerscontrole die afgelopen zaterdag plaatsvond op een parkeerterrein aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg, heeft de politie drie personen gearresteerd en verschillende overtredingen vastgesteld. De controle, die tussen 15.00 en 22.00 uur werd uitgevoerd, richtte zich op het handhaven van de verkeersregels en het tegengaan van ondermijning.

De autoriteiten maakten gebruik van ANPR (automatische kentekenplaatherkenning) op omliggende wegen, waaronder de A12, de Maanweg, de Prins Bernhardlaan en de Westvlietweg. Bestuurders die werden geselecteerd, kregen een volgteken om naar het controlepunt te komen, waar ze werden onderworpen aan inspecties door de politie en de gemeente.

Aanhoudingen en bekeuringen
Tijdens de verkeerscontrole zijn drie personen aangehouden. Een 22-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Pijnacker-Nootdorp werden gearresteerd wegens rijden onder invloed van drugs. Een 27-jarige man uit Den Haag werd aangehouden omdat hij maar liefst 46 lachgastanks bij zich had, wat wijst op de handel in lachgas. Daarnaast werd een andere bestuurder staande gehouden die 3700 euro aan boetes had openstaan; hij is naar het politiebureau gebracht om het bedrag te betalen.

Verschillende bekeuringen zijn uitgeschreven voor overtredingen zoals door rood licht rijden, handheld bellen tijdens het rijden en het niet tonen van het rijbewijs.

Ondermijning aanpakken
De verkeerscontrole maakt deel uit van bredere inspanningen om ondermijning aan te pakken. Ondermijning wordt gezien als het voortdurende effect van georganiseerde criminaliteit op de samenleving, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld en de onderwereld vervagen. Het verzwakt en ontregelt de maatschappij. Samenwerking tussen de politie, overheidsorganisaties, bedrijven en burgers is cruciaal om dit probleem effectief te bestrijden.

Autoriteiten benadrukken dat burgers een actieve rol kunnen spelen door verdachte situaties te melden. “Ziet, hoort of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat ergens iets niet in orde is of wordt u bedreigd? Meld het! Dat kan via de onderstaande mogelijkheden,” aldus de politie. Het gezamenlijke optreden van alle betrokken partijen is essentieel om de veiligheid en integriteit van de samenleving te waarborgen.