Eindelijk chippen in de Buurtbus

Gebruikers van de Buurtbus in Pijnacker-Nootbus kunnen vanaf 1 januari eindelijk de OV-chipkaart gebruiken. Veolia zorgt ervoor dat alle bussen op tijd voorzien zijn van de apparatuur die daarvoor nodig is. Een kaartje kopen hoeft dus niet meer, maar kán na 1 januari nog wel. Wie geen OV-chipkaart heeft kan dus nog steeds met de buurtbus.

Bestuurslid Den Ouden van de Buurtbus is blij dat het voor elkaar is. “Ja, eindelijk! Want het komt geregeld voor dat mensen met hun OV-chipkaart in de bus staan te zwaaien, en tot nu toe konden we daar niets mee.  Dus we worden eindelijk volwassen!”

In de komende weken krijgen alle chauffeurs instructie in het werken met het nieuwe systeem. Bij aanvang en afsluiting van een dienst moeten bepaalde codes worden ingegeven en een keer per week wordt de apparatuur uitgelezen. zodat de met chip betaalde ritten worden verrekend.

De Buurtbus doet het nog steeds erg goed in Pijnacker-Nootdorp. Per jaar vervoert de stichting zo’n 7000 passagiers.  In totaal heeft de stichting momenteel 80 chauffeurs op vrijwillige basis. “We hebben er nu genoeg: op de laatste oproep voor nieuwe vrijwilligers hebben zich diverse mensen aangemeld. Maar we houden geïnteresseerden wel op een wachtlijst, want het gebeurt regelmatig dat chauffeurs ermee stoppen.”