Familie is bijna thuis in Pijnacker als busje in brand vliegt

Zondagmiddag is een weekendje weg voor een familie uit Pijnacker met een bittere toon geëindigd. Hun busje waar ze mee weg waren, vloog in brand.

Race-weekend
Racen is het lust en leven van de familie. Met regelmaat gaan ze dan ook op stap en doen zelf ook mee aan races. Ook dit weekend ging de familie weer op pad naar Overijssel, inclusief busje, motoren en caravan.

Seintje
Nadat het weekend voorbij was, ging de familie zondag weer terug naar huis. Op de Nobellaan in Pijnacker, slechts enkele straten van hun huis verwijderd, werden zij geseind door een automobilist en scooterrijder. Zij zagen rook onder de bestelbus vandaan komen en waarschuwden hun daarom.

Blussen
De familie is direct gestopt en uitgestapt. Samen met omstanders konden ze snel de caravan loskoppelen en de racemotoren uit de bestelbus halen. Omstanders hadden ondertussen een brandblusser gehaald en een eerste bluspoging gedaan.

De brandweer was snel ter plaatse en nam het blussen over. De schade is daardoor beperkt gebleven tot het motorcompartiment van het busje. Hoe erg de schade uiteindelijk is, zal moeten blijken.