Fietser krijgt bekeuring voor rijden op N470

In de nacht van woensdag op donderdag fietste een Engels sprekende man, uit Letland, en naar eigen zeggen woonachtig in Pijnacker op de N470 richting huis.

Onveilige situatie
Terwijl een persfotograaf aan het wachten was op een melding zag hij een fietser rijden op de N470 thv Kruithuisplein (Delft –> Delfgauw / Pijnacker) en reed in de richting van Pijnacker. Bij een eerste keer aanspreken om aan te geven dat het hier niet veilig is en uitgelegd dat hij het fietspad (parallel aan de N-weg) moest nemen, bleef de man op de N-weg rijden.

File door fietser
Omdat de man geen verlichting op zijn fiets had, heeft de fotograaf zijn flitsers in de auto aangezet en is rustig achter de man aangereden. Tussentijds werd de politie ingeseind. Met een lange file aan auto’s reden zij vanuit Delft richting Pijnacker. De politie kwam ter plaatse en probeerde de identiteit van de man vast te stellen, echter had de man geen ID-kaart bij zich.

Warrig verhaal
Bij het uitvragen waar de fietser vandaan kwam en waar hij een moest, kwam een warrig verhaal. De politie besloot een proces verbaal op te maken voor het fietsen op de N-weg. De boete bedraagt €40. Na het uitschrijven van een proces verbaal is de politie tot de volgende rotonde achter de man aangereden, hier kon hij afslaan en zijn weg veilig vervolgen op een fietspad.