‘Flying Fish’ van Sabina van Eps winnende kunstwerk!

De inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben een winnaar gekozen uit acht kunstwerken. Na een spannende verkiezing waarbij 669 stemmen werden uitgebracht is Sabina van Eps met haar kunstwerk Flying Fish als winnaar gekozen.

Visvormen

Flying Fish bestaat uit visvormen uitgevoerd in glas en beton die bevestigd zijn op CorTen staal pijpen. De vissen zijn elk ongeveer 36 cm lang, 10 cm hoog en met diktes variërend van 3 cm tot 7 cm. De hoogtes van de pijpen variëren tussen de 1 meter en 2.30 meter.

Sabina van Eps: “Het lijnenspel van de verticaal geplaatste pijpen met de glooiing van de visvormen en het water als decor vormen samen een geheel. Door verschillende lichtinvalshoeken komt het speelse karakter goed tot zijn recht. De roestkleur in combinatie met het transparante glas en de betonkleur doen rustgevend aan. Lopend richting het plein naar het werk toe zal het lijken alsof het geheel continue in beweging is”.

Datum onthulling

Sabina van Eps is naar eigen zeggen: “Heel blij om als winnaar uit de bus te zijn gekomen.” Het beeld zal op een nog te bepalen datum feestelijk worden onthuld. Zover is het nog niet, zodra er meer informatie over de datum van onthulling bekend is, laten wij het weten.

Prijswinnaars

Onder degenen die hun stem uitgebracht hebben werden namens Stichting Kunstweek 10 kunstboeken ‘Beeldende Kunst in Nederland’ verloot. Alle prijswinnaars, waarvan 1 uit Delfgauw, 6 uit Pijnacker en 3 uit Nootdorp hebben al een persoonlijk bericht ontvangen en zij krijgen het boek thuisgestuurd.