Geen budget voor sport en cultuur? Vraag het aan bij de gemeente

Heb je geen budget beschikbaar om je kind te laten sporten of aan een culturele activiteit mee te laten doen? Voor kinderen van ouders met een laag inkomen werkt de gemeente samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo het is het mogelijk om je kind te laten sporten of aan een culturele activiteit mee te laten doen.

Financiële ondersteuning
Volwassenen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kunnen via een intermediair een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning voor sport- of cultuuractiviteiten. Het Jeugdfonds kan maximaal € 225 bijdragen voor sport en maximaal € 450 voor cultuur.

Een intermediair, zoals een schuldhulpverlener, welzijnsorganisatie of gemeentemedewerker, kan deze aanvraag indienen. Deze intermediairs moeten zich aanmelden bij het Volwassenenfonds om aanvragen te kunnen indienen voor de inwoners. Lokale organisaties die al als intermediair functioneren zijn de SWOP, Gro-up buurtwerk, voor jongeren tot en met 23 jaar, en het kernteam van de gemeente.

Samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur
Voor kinderen van ouders met een laag inkomen werkt de gemeente nauw samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen kunnen deelnemen aan sportclubs en culturele activiteiten zonder dat de kosten dit belemmeren. Met deze hulp zorgt de gemeente Pijnacker-Nootdorp ervoor dat iedereen, ongeacht hoeveel geld ze hebben, mee kan doen aan sport en cultuur. Zo krijgt iedereen de kans om te groeien en plezier te hebben.