Gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt deel aan NK Tegelwippen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet dit jaar mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen, een landelijke wedstrijd waarin gemeenten strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Deze competitie stimuleert gemeenten en inwoners om tuinen en openbare ruimtes te vergroenen.

Gratis tegels inleveren
Om het vergroenen te stimuleren, houdt de gemeente Pijnacker-Nootdorp een speciale actie. Op zaterdag 25 mei staat er bij de oude brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp een bemande container waar bewoners tussen 11.00 en 14.00 uur gratis hun verwijderde tegels kunnen inleveren.

De eerste 25 personen die meer dan 10 tegels inleveren krijgen een kroostegel. Voor alle andere deelnemers ligt een zakje bloemzaden klaar, zodat ze meteen aan de slag kunnen met het vergroenen van hun tuin.

Geef de gewipte tegels door
Inwoners die deelnemen aan deze actie worden ook verzocht door de gemeente om hun verwijderde tegels aan te melden via de website van het NK Tegelwippen (www.nk-tegelwippen.nl/meedoen). Hierbij moeten ze een voor- en na-foto als bewijs uploaden. De aangemelde tegels worden opgeteld bij de tegelstand van Pijnacker-Nootdorp.

De actie duurt nog tot 31 oktober. Door het hele land zijn dit jaar al meer dan 600.000 tegels gewipt.