Gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp viert Internationale Vrouwendag door samen te ontbijten

Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseerden vrouwelijke gemeenteraadsleden van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een speciaal ontbijt met als doel aandacht te vestigen op belangrijke thema’s, zoals gelijke rechten voor alle vrouwen en non-binaire personen, de politieke participatie van vrouwen, economische empowerment en de rol van mannen binnen emancipatie.

Inspirerende lezingen
Tijdens het ontbijt, waar naast raads- en collegeleden ook vertegenwoordigers uit de samenleving aanwezig waren, werden inspirerende lezingen gehouden. Schrijfster Jolanda Holwerda sprak over het belang van authentiek leiderschap in organisaties. Naomi van der Linde, teamchef van de politie in Pijnacker-Nootdorp, deelde inzichten vrouwelijk leiderschap in een ‘mannenorganisatie’, terwijl Heleen Kruijswijk haar ervaringen deelde als eerste vrouwelijke tandarts bij Defensie.

Strijd gevoerd voor gelijke rechten
Internationale Vrouwendag herinnert ons eraan dat gelijke rechten voor vrouwen niet vanzelfsprekend zijn en dat er nog steeds werk aan de winkel is. Maar het is ook een gelegenheid om te reflecteren op de vooruitgang die er is geboekt. Zo vertelt Carla van Viegen, gemeenteraadslid en medeorganisator : “Internationale Vrouwendag is een uitstekend moment om terug te kijken op de strijd die vrouwen door de jaren heen hebben gevoerd voor gelijke rechten. De inspirerende verhalen tijdens het ontbijt helpen om deze strijd te belichten.”