Gratis compost scheppen op landelijke compostdag

Op zaterdag 23 maart krijgen inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de kans om gratis compost te bemachtigen tijdens de Landelijke Compostdag. Het evenement vindt plaats op de parkeerplaats van zwembad De Viergang, waar deelnemers vanaf 08.00 uur welkom zijn om compost te scheppen. De uiterlijke sluitingstijd is vastgesteld op 12.00 uur. Wethouder Marieke van Bijnen zal ook aanwezig zijn om het evenement bij te wonen.

Een geschikte container of emmer
Om deel te nemen, wordt geadviseerd een stevige zak of afgesloten emmer mee te nemen. Er zullen scheppen beschikbaar zijn voor gebruik, maar het is handig om zelf een geschikte container mee te brengen om de compost te verzamelen en te vervoeren. Let op: de compost is alleen toegankelijk voor inwoners met een geldige (digitale) Avalexpas.

Laat je tuin bloeien!
Compost is een product dat wordt gemaakt van goed gescheiden groente-, fruit- en tuinafval, evenals etensresten. Deze compost kan vervolgens worden gebruikt om de bodem van (volks)tuinen te verbeteren. Met de lente in aantocht is er geen betere manier om jouw tuin te laten bloeien dan met compost.