Groenzoom onderdeel van Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland

De Groenzoom in Pijnacker is onderdeel geworden van Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. Deze zoom is het groengebied tussen Pijnacker en Berkel. Het is onderdeel van onze gemeente en Lansingerland.

Erkenning
Wethouder Peter Hennevanger is blij dat het nu bij het bijzonder provinciaal landschap hoort: “Het is een erkenning dat de Groenzoom van waarde is voor de regio. Voor ons weer een extra impuls om het gebied te behouden en te versterken. We hadden al langer de wens om dit gebied bij het bijzonder provinciaal landschap te voegen. Tot nu toe behoorde alleen het Oude Leedegebied en de Bergboezem tot dat gebied. De hele Groenzoom is een logischer begrenzing. Bovendien sluit het landschap van de Groenzoom mooi aan op dat van Midden Delfland”, aldus Hennevanger.

Zes andere locaties
Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland ligt in het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Naast de Groenzoom wordt het gebied versterkt met zes locaties uit omliggende gemeenten: Kerkbuurt (gemeente Schiedam), Dakpark A4 (gemeente Rotterdam), het Kraaiennest (gemeente Midden-Delfland), de Zeven Gaten (De Lier gemeente Westland) en Kerkpolder (Schipluiden, gemeente Midden-Delfland).

Ruimte en rust
Doel is om de bijzondere waarden van dit agrarisch polderlandschap te versterken met koeien en weidevogels als kerngebied, maar ook door ruimte en rust te realiseren, recreatie, natuur en water.