[VIDEO] Grote belangstelling voor opening gloednieuwe pumptrack in Nootdorp

Op woensdag 24 mei werd de gloednieuwe pumptrack in Nootdorp geopend. De baan is nog maar net open en nu al een groot succes te noemen.

Pumptrack
Langs de Laan van Floris de Vijfde in Nootdorp is afgelopen periode gewerkt aan de pumptrack-baan: het is een circuit met bochten en bulten. Door te ‘pompen’ kunnen fietsers, steppers en skaters momentum genereren om zo vooruit te gaan. Hier is ook de naam ‘pumptrack’ van afgeleid.

Opening
Voordat de baan officieel geopend werd, lieten BMX’ers van de Pump Factory verschillende stunts zien. De kinderen konden zo zien welke mogelijkheden de nieuwe baan biedt. De sporters van de Pump Factory hebben ook de baan ontworpen. Dit was ook iets wat de gemeente zelf graag wilde: dat mensen die er verstand van hadden aan de tekentafel kwamen te zitten.

Na de demonstratie werd gegrabbeld: alle kinderen mochten namelijk hun naam opschrijven op een briefje. De naam die getrokken werd, kreeg de eer om als allereerste over de baan te rijden. Dit was de 7-jarige Bella uit Nootdorp: “Ik dacht: het is leuk om mijn naam op te schrijven, maar ik had echt niet verwacht dat ik uitgekozen werd”, vertelt ze na afloop. “Ik vond het superspannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk!”

Grote behoefte
Bella is niet de enige die blij is met de nieuwe baan. Naast een hele hoge opkomst, komen meerdere kinderen vertellen hoe leuk ze het vinden: “In Nootdorp is heel weinig te doen voor kinderen. Nu hebben we iets leuks te doen hier tussen al die baby-speeltuinen”, zo klinkt het.

Dat er iets nodig was voor de wat oudere kinderen, beaamt ook wethouder Hanneke van de Gevel: “Wij vonden het nodig dat er iets voor de wat grotere kinderen werd ontwikkeld. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen spelen met elkaar, voor de fysieke oefeningen en om elkaar te ontmoeten.”

Op de vraag of de gemeente meer van dit soort locaties gaat realiseren, antwoordt de wethouder: “Ik denk dat we heel goed gaan kijken in de buitenruimte wat wenselijk is: de ene keer heb je een locatie nodig waar kinderen kunnen klauteren, de andere keer een pomptrack-baan of een skateboard-baan. Zo creëer je allerlei verschillende speelmogelijkheden in de buitenruimte.”

Bekijk hieronder ook de video en foto’s

SEB_3152 SEB_3158 SEB_3175 SEB_3204 SEB_3213 SEB_3219 SEB_3233 SEB_3244 SEB_3279-2 SEB_3312-2 SEB_3367-2 SEB_3375 SEB_3401
<
>