Grote brand aan Bieslandseweg Delfgauw

Er woedt momenteel een grote brand aan de Bieslandseweg in Delfgauw. District8.net meldt dat de brand is ontstaan in een stapel hooibalen en dat de rookwolken goed te zien waren in de omgeving.

De brandweer rukte met groot uit en categoriseerde de brand al snel als een middelbrand en er kwam versterking uit Wateringen, Leidschendam, Zoetermeer en Den Haag om te helpen. Omdat de brand hardnekkig was moest ook een grootwater transport uit de Lier richting Delfgauw komen voor extra water. Dit water is afkomstig van de grote plas in de Delftse Hout.

Omdat de hooibalen dicht bij elkaar liggen is het moeilijk om de brand goed onder controle te krijgen. De hooibalen moeten door shovels uit elkaar gehaald worden. Omdat de rook naar Rotterdam trekt zijn er meetploegen onderweg om te bekijken of er nergens gevaarlijke stoffen in de lucht hangen.

Door het opbouwen van hoogwerkers werden de hooibalen uit elkaar gehaald. Omdat er de komende uren nog nageblust dient te worden wordt de brandweer afgelost door een team uit Naaldwijk.