Input nodig voor aardgasvrij Pijnacker-Nootdorp

Nederland gaat uiteindelijk in 2050 helemaal van het aardgas af. Voor bijna iedereen heeft dat directe gevolgen. De meeste huizen worden verwarmd met aardgas. Velen koken op aardgas en het tapwater wordt verwarmd met aardgas.

Uitdaging

De omschakeling van aardgas naar een andere warmtebron is een grote uitdaging. Als we alle woningen in Pijnacker-Nootdorp van het aardgas af willen halen is dat een enorme klus. Gelukkig hoeft het niet van vandaag op morgen te gebeuren. De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil wel graag weten hoe de bewoners er tegenaan kijken.

Deel je mening

Wat vind jij belangrijk bij het aardgasvrij maken van uw woning en wijk? Aan welke informatie heb je behoefte en hoe wil jij betrokken worden bij de plannen? Deel je tips, ideeën en eventuele zorgpunten via een online vragenlijst. Invullen kan tot 20 december 2020.

Doe mee

Iedereen die in de gemeente Pijnacker-Nootdorp woont kan zijn of haar mening delen. Dat kan je doen door:
* de vragenlijst in te vullen;
* jezelf op te geven als ambassadeur;
* begin 2021 online bijeenkomsten bij te wonen, specifiek over jouw wijk.

Je kan je zelf opgeven als ambassadeur en/of aanmelden voor online bijeenkomsten via de online vragenlijst. https://nl.surveymonkey.com/r/aardgasvrijwonenPN

Beste alternatief

Alle input wordt verwerkt in een plan waarin wordt beschreven hoe wij de gemeente aardgasvrij willen maken. Aan het einde van 2021 moeten alle Nederlandse gemeenten dit plan klaar hebben. Per wijk zal dan aangegeven worden wat het beste alternatief is voor aardgas en in welke volgorde wijken van het aardgas afgaan.