[VIDEO] Inzamelactie Sintvoorieder1

Vanaf maandag 20 november tot en met 24 november besteden wij, Feel Good Radio, vijf dagen lang lang aandacht aan de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieperiode worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

Stichting Sintvoorieder1
In de grote steden krijgt een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau omdat zij opgroeien in (verborgen) armoede. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen. Stichting Sintvoorieder1 wil er met deze werkwijze voor zorgen dat geen enkel kind zich anders voelt dan hun leeftijdgenootjes die in een draagkrachtiger gezin opgroeien

Samenwerking van 12 omroepen
De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie bij ons, Feel Good Radio. Hierbij sluiten dit jaar ook nog tien andere lokale omroepen aan uit de regio Zuid-Holland-Noord. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 stond de doelstelling in eerste instantie op 20.000 cadeaus, maar uiteindelijk kwam de eindstand toen uit op 47.459 cadeaus.

Luister en doneer
Iedereen is welkom om een cadeau te komen doneren. Dat kan voor de actie van Feel Good Radio op de volgende locaties en tijden:

1. Kringloopwinkel Rijswijk aan de Verrijn Stuartlaan 32 in Rijswijk (9.00-17.00 uur)
2. Gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp aan de Oranjelaan 1 in Pijnacker (8.30-17.00 uur, op di/do tot 20.00 uur)
3. CuturA & Zo aan de Dorpsstraat 7 in Nootdorp (9.00-18.00 uur)

Op vrijdag 24 november komen alle omroepen tussen 18.00-19.00 uur samen in Den Haag, waar gezamenlijk een grote finale-uitzending wordt gemaakt, waarbij onder leiding van Maartje van Wegen de eindstand van de actieweek bekend wordt gemaakt. Deze finale-uitzending is live te horen via Radio West en te zien op TV West.

Luisteraars worden opgeroepen te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.

Meer informatie over actie is te lezen op de website www.feelgoodradio.nl/sint.