Jeugdland Pijnacker wederom groot succes: “Binnen vijf uur uitverkocht”

Het is de laatste week van de zomervakantie en veel kinderen uit de gemeente genieten daarom nog volop tijdens Jeugdland Pijnacker. Het is dit jaar de 51e editie en ook dit keer is het een daverend groot succes.

Jeugdland
Jeugdland is een speelweek voor de kinderen van basisschoolleeftijd. Ze kunnen een week lang meedoen aan allerlei activiteiten, waarmee ze sport, sociaal en creatief bezig zijn. Jeugdland is ieder jaar weer mogelijk door de vele sponsoren en vrijwilligers.

Uitverkocht in recordtijd
Dat het evenement populair is, bleek wel bij de kaartverkoop: alle 1.300 weekkaarten waren binnen vijf uur uitverkocht. Jeugdland-leider en Penningmeester Jaap Mensink kan het beamen: “Afgelopen weken loop je bijvoorbeeld bij de supermarkt en dan wordt je aangesproken door kinderen of ik nog kaartjes heb.”

Jaap snapt wel dat kinderen het zo leuk vinden: “Alles is leuk bij Jeugdland. Het leuke is dat het kind zelf kan kiezen wat die wil doen. Ze worden niet opgedrongen om iets te doen, maar je doet iets wat je zelf leuk vindt. De één gaat het waterbassin in, de ander gaat knutselen, een ander kiest voor techniek.”

De week is nog niet afgelopen, maar het is nu al een groot succes. “We kijken er nu al enthousiast op terug. We hebben het weer mee, we hebben genoeg vrijwilligers, en de kinderen zijn enthousiast.” Met name de vrijwilligers blijven belangrijk voor het evenement, zo benadrukt Mensink. “Geen vrijwilligers, geen Jeugdland.”

Burgemeester en wethouder
Op de woensdag kwamen burgemeester Björn Lugthart en wethouder Peter Hennevanger een kijkje nemen. “Het is net als ieder jaar weer supergezellig”, aldus wethouder Hennevanger. Iedereen kan doen waar die zin in heeft. En waar die geen zin in heeft, dat hoeft ‘ie niet te doen. Dat is ook het leuke van Jeugdland.”

“Dat maakt Jeugdland wel uniek”, zo vult burgemeester Lugthart aan. Het belangrijkste aan Jeugdland? “Als je alle jongeren ziet die het naar hun zin hebben”, antwoordt de burgemeester. Ook het feit dat Jeugdland zo ver buiten de gemeentegrenzen bekend is, maakt hem trots.

SEB_6671 SEB_6690 SEB_6715 SEB_6720 SEB_6724 SEB_6733 SEB_6743
<
>