Keervoorziening Randstadrail komt in Pijnacker

De keervoorziening voor lijn E van de Randstadrail komt langs de Pijnackerse woonwijk Koningshof, ter hoogte van Kraaienburg. Dat is de plek die de Metropoolregio heeft voorgesteld. De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp moet er in februari nog mee instemmen, maar de raad kan de voorziening in haar eentje niet tegenhouden. Het uiteindelijk besluit valt in de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio. Daarin zijn 23 gemeenten vertegenwoordigd.

De keervoorziening bestaat uit een extra opstelspoor naast het bestaande spoor. Dit spoor maakt het mogelijk om terug te rijden naar het beginpunt in Rotterdam. Hierdoor kan de capaciteit tussen Pijnacker-Zuid en Rotterdam in de ochtend- en avondspits worden verdubbeld: van 6 naar 12 metro’s per uur.

De gemeente houdt op dinsdag 31 januari samen met de Metropoolregio en het ingenieursbureau dat voor de uitvoering is aangetrokken een informatieavond in het Parochiehuis in Pijnacker. Daar wordt uiteengezet wat de voorziening precies betekent en ook kunnen bewoner vragen stellen. De bijeenkomst begint om half acht ’s avonds. Aanmelden kan per mail via BEL_sec@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch via telefoonnummer 14 015.