Kids van 8 tot 13 jaar ontdekken techniek op DoeDag

Zaterdag wordt de DoeDag in Techniek gehouden. De techniek doe dag is bedoeld voor werkzoekenden die zich willen oriënteren op techniek. Tijdens de Doe Dag staat beleving centraal. Het UWV die de organisatie van de dag in handen heeft wil mensen enthousiasmeren door zelf aan de slag te gaan met diverse doe-activiteiten. Het is dus geen standaard onderwijs- en banenmarkt.

De Jeugd heeft de toekomst
Speciaal voor kinderen tussen 8 en 13 jaar biedt deze dag een unieke kans om kennis te maken met verschillende techniekbedrijven in Pijnacker-Nootdorp en te ervaren wat ze allemaal doen en kunnen. De slogan is: ‘De Jeugd heeft de toekomst en de jeugd hebben wij in de toekomst hard nodig.’ Met of zonder technische achtergrond, jong en oud, vrouwen en mannen, wel of geen uitkering, werkend of nog op school, iedereen is welkom.

Wethouder doet aftrap
Wethouder Bart van Straten zal om 10:00 een bezoek brengen aan Leco van Vliet Vorkheftrucs aan de Heulweg op bedrijventerrein de Boezem in Pijnacker en een symbolische aftrap doen van de DoeDag. De dag duurt van 10 tot 15 uur.

Ontdek en beleef techniek
Tijdens de DoeDag kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf een lamp maken voor hun kamer of leren hoe ze een graafkraan kunnen besturen. Daarnaast zullen er ook vertegenwoordigers van technische opleidingen aanwezig zijn om meer te vertellen over de benodigde opleidingen om in deze bedrijven te kunnen werken.

Foto: UWV