Kindcentrum Vlinderboom in Pijnacker officieel geopend

Op donderdag 16 maart was wethouder Peter Hennevanger aanwezig bij de officiële opening van Kindcentrum Vlinderboom in Pijnacker. Begin januari dit jaar was het voor de leerlingen van het kindcentrum al feest omdat zij na de kerstvakantie startten in het nieuwe gebouw. Sinds deze maand is de nieuwe locatie volledig in bedrijf genomen door school én kinderopvang.

Kinderopvang en onderwijs
Kindcentrum Vlinderboom biedt nu kinderopvang en onderwijs voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar oud. Peter Hennevanger is zeer tevreden met het resultaat: “Het Kindcentrum is een prachtig gebouw waarin kinderopvang SkippyPepijn en Octantschool Vlinderboom samen een plek bieden voor kinderen van nul tot twaalf jaar om te leren en spelen en vanaf nu doorgaan als Kindcentrum Vlinderboom. Ik realiseer mij dat de medewerkers en kinderen van het Kindcentrum best lang hebben moeten wachten tot het klaar was. Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn.

Modern gebouw
Het Kindcentrum is ontworpen met het oog op de behoeften van kinderen en hun ouders. Er zijn moderne, kindvriendelijke faciliteiten gecreëerd waar kinderen kunnen leren, spelen en zich ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving. Wetenschap en Technologie staan hoog in het vaandel. Kinderen maken hier kennis mee in XperiO Spotlight, een lokaal waarin kinderen spelenderwijs bezig kunnen zijn met 21e-eeuwse vaardigheden. Onderwijs en kinderopvang worden gecombineerd in een centrum met ruime lokalen, meerdere speelpleinen en een gymzaal, allemaal ontworpen om het leren en de groei van kinderen te ondersteunen. Het Kindcentrum zal actief contact zoeken met medebewoners en organisaties in de wijk.

Passie
De medewerkers zijn opgeleid om hoogwaardige opvang en onderwijs te bieden aan kinderen van alle leeftijden. Ze hebben passie voor hun werk en zijn toegewijd om elke dag, in samenwerking met de ouders, een positieve impact te hebben op het leven van kinderen.