Koninklijke onderscheiding voor voormalig raadslid Lex Kroese

Burgemeester Björn Lugthart reikte vanavond, aan het begin van de besluitvormende raadsvergadering, een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Lex Kroese. De heer Kroese was van 2014 tot 2022 namens D66 raadslid in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Lid in orde van Oranje Nassau
Raadsleden ontvangen een Koninklijke onderscheiding als zij minimaal twaalf jaar als volksvertegenwoordiger actief zijn geweest. De heer Kroese was tussen 1990 en 1998 ook lid van de deelgemeenteraad van Geuzenveld-Slotermeer. Tot 2014 was dit één van de deelgemeenten van de gemeente Amsterdam. Door de zestien jaar die de heer Kroese zich als volksvertegenwoordiger voor de samenleving heeft ingezet, wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Verbinder met een gulle lach
De heer Kroese zette zich in de gemeenteraad jarenlang in op het gebied van onderwijs. Tot het laatste maakte hij zich hard voor een VMBO-school in de gemeente. Hij was lid van de agendacommissie en werkte elke maand aan een raadsagenda. Daarnaast was hij voorzitter van de werkgeverscommissie. Door de kennis en ervaring die de heer Kroese heeft opgedaan als juridisch medewerker P&O bij de gemeente Leidschendam-Voorburg was hij in deze functie extra waardevol.
De heer Kroese zat vele raadssessies voor en leidde de vergaderingen met vaste stem. Raadsleden konden niet om zijn gulle lach heen. Hij was een verbinder, altijd op zoek naar oplossingen, durfde buiten de lijntjes te kleuren en zocht de samenwerking op. Dit alles combineerde hij altijd met alle bezigheden rondom zijn gezin en in het bijzonder zijn zoon die op nationaal niveau judoot.