Koopovereenkomst getekend voor nieuwe huurappartementen

Op woensdag 15 november ondertekenden wethouder Frank van Kuppeveld en Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter woningcorporatie Staedion, een koopovereenkomst voor de bouw van 63 huurappartementen. 52 hiervan zijn in de sociale huur.

Hart van Nootdorp
De nieuwe appartementen komen aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp. Hier vond tevens de ondertekening plaats. Op deze locatie wordt ook gebouwd aan het nieuwe kindcentrum Regenboog. Dit gebouw is onderdeel van het project Hart van Nootdorp, dat ook bestaat uit de nieuwbouw van sporthal Jan Janssen en koopappartementen.

Opgeleverd over drie jaar
Het woongedeelte bestaat uit vijf verdiepingen. Volgens de gemeente is het ontwerp afgestemd op de omgeving en sluit het gebouw aan bij de bestaande architectuur en sfeer. Het definitieve ontwerp van het gebouw wordt nog omgezet naar een technisch ontwerp. De bouw begint naar verwachting in november van 2024. De woningen zouden in het tweede kwartaal van 2026 moeten worden opgeleverd.

Woningtekort wordt aangepakt
Wethouder Frank van Kuppeveld had het volgende te zeggen in een persbericht: “Ik ben ontzettend blij dat we vandaag de koopovereenkomst hebben ondertekend. Het is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van het project Hart van Nootdorp. Samen met onze partner Staedion zetten we een concrete stap om het woningtekort in onze gemeente aan te pakken en zo meer betaalbare woningen voor onze inwoners te realiseren.”

Ook Gijsbert van Herk is erg tevreden over de koopovereenkomst: “De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 63 woningen in Nootdorp is een goede stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik blij dat we voor Hart van Nootdorp de koopovereenkomst hebben getekend. Dit plan draagt bij aan onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.”