Kunst en cultuurweekend in Pijnacker-Nootdorp

Na een jaar afwezigheid is het culturele weekend van Pijnacker-Nootdorp, De Verbeelding, weer terug. Het culturele weekend vindt plaats in het weekend van 25 en 26 september.

Kunst- en cultuurroute
Er is er een ouderwetse een kunst- en cultuurroute door heel Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede en het Verbeeldingsplein op het Pijnackerse Raadhuisplein. Er zijn kindervoorstellingen in Pijnacker en in Nootdorp en ook is er een sfeervol concert op zaterdagavond in de Pijnackerse Dorpskerk. Alles is gratis toegankelijk.

Beeldenexpositie
Gedurende de hele maand september is er in het Emmapark al een Beeldenexpositie te zien. Deze wordt op woensdag 15 september om 13:00 uur officieel geopend door Francisca Ravestein, Burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Twee dagen kunst en cultuur
Op diverse bijzondere plekken in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede is twee dagen lang kunst te bewonderen en te kopen. Op verschillende ruime locaties vinden ook – coronaproof – optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater, dicht- en vertelkunst.

Raadhuisplein
Het Raadhuisplein wordt op zaterdag 25 september omgetoverd tot Verbeeldingsplein, met een creamarkt en optredens. Daarnaast is er op zaterdag voor kinderen vanaf 6 jaar de theatervoorstelling ‘De Krekel en De Mier, om 10.00 uur in het CJMV-gebouw in Pijnacker en om 13.30 in CulturA & Zo in Nootdorp. Om 11.00 is er voor de allerkleinsten tot vier jaar in de bibliotheek aan de Julianalaan in Pijnacker Muziekspel door Irene Haket.

Dorpskerk
Op zaterdagavond treden in de Dorpskerk in Pijnacker het koor Cantores Amatores, het Pijnackers Kamer Orkest en de Koreaanse sopraan Jeong Joo Lee, begeleid door organiste Min-Kyung Kim.

Meer informatie
Alle informatie is te vinden op: http://www.deverbeelding.nu.

Foto: Kunstwerk van deelnemend kunstenares Liesbeth Bos