Leer Noord-Korea kennen bij Bibliotheek Oostland

Ga mee op reis naar het meest gesloten land ter wereld Noord-Korea. In april en mei vertoont Bibliotheek Oostland drie Britse documentaires en Drs. Marc Roth geeft op 8 mei in Berkel en Rodenrijs een lezing, De verbeelde werkelijkheid. Dit geeft een inkijkje in Noord-Korea. Drs. Marc Roth organiseert reizen naar dit land waarvan een groot gedeelte nog altijd niet te bezoeken is. Meer weten over de meest gesloten
samenleving? Kom dan in april en/of mei voor een documentaire of de lezing op 8 mei naar Bibliotheek Oostland.

De verbeelde werkelijkheid- Lezing Drs. Marc Roth 8 mei 20.00 uur, Berkel en Rodenrijs
Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’? Marc Roth laat met zijn
lezing, verrijkt met onbekend beeldmateriaal en zijn ervaringen, zien dat Noord-Korea meer is dan ‘verbeelde werkelijkheid’. Inloop vanaf 19.30 uur, toegang 6 euro. Kaarten via www.bibliotheekoostland.nl.

Documentaires over Noord-Korea
In aanloop naar de lezing worden bij Bibliotheek Oostland drie documentaires over Noord- Korea gratis vertoond. Deelname is gratis, aanmelden gewenst en kan via www.bibliotheekoostland.nl.

Donderdagmiddag 18 april, om 13.00 uur in Berkel en Rodenrijs, The Game of Their Lives
Een BBC-documentairemaker krijgt toegang tot Noord-Korea om het verhaal te vertellen over het wereldkampioenschap in 1966. Noord-Korea versloeg Italië en stond in de kwartfinale 3-0 voor tegen Portugal voordat Eusébio ervoor zorgde dat Noord-Korea verloor met 3-5. Voor deze documentaire zijn overlevenden van het team, Engelse fans en voetbalkenners geïnterviewd.

Donderdagmiddag 25 april, om 14.00 uur in Bergschenhoek Ontmoet!, A State of Mind
Voor deze documentaire worden twee jong Noord-Koreaanse meisjes gevolgd tijdens de voorbereidingen op de Mass Games, ’s werelds grootste gechoreografeerde optreden van dans, acrobatiek, vechtkunst, turnen et cetera.

Donderdagmiddag 2 mei, om 13.00 in Berkel en Rodenrijs, Crossing The Line
Een Britse documentaire over James Dresnok. Hij liep in de jaren 60 over van het Amerikaanse leger en woont sinds die tijd in Noord-Korea.
(De documentaires zijn voorzien van Engelse ondertiteling)