Lidl Pijnacker Kortweg 100% rookvrij

In de recent geopende winkel van Lidl in Pijnacker aan de Korteweg worden geen sigaretten en tabak verkocht. Met deze stap draagt supermarktketen Lidl bij aan gezondere maatschappij en de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Supermarktketen Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten en tabak. De supermarktketen bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af. In nieuwe Lidl winkels worden al geen sigaretten meer verkocht. Lidl is ervan overtuigd en zich bewust van de verantwoordelijkheid dat ze kan bijdragen aan een rookvrije generatie. Dit doet Lidl door geen sigaretten meer aan te bieden aan onze klanten maar daarnaast ook hulp te bieden aan medewerkers die willen stoppen met roken.
Rutger Haandrikman van de Hartstichting heeft vanmiddag samen met supermarktmanager Mohammed, Lidl Pijnacker – Korteweg rookvrij verklaard. Haandrikman was zeer enthousiast over deze stap van Lidl en was aanwezig bij dit symbolische moment.
De afgelopen jaren heeft Lidl al diverse maatregelen genomen om de verkoop van sigaretten te ontmoedigen. Zo heeft de organisatie reeds in 2017 sigaretten in alle filialen uit het zicht geplaatst. Nu Lidl stopt met de verkoop van sigaretten, is de supermarkt partner van de Alliantie Nederland Rookvrij
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.