Maak het verschil voor jongeren: Online tool biedt ondersteuning

De mentale gezondheid van jongeren staat in Nederland onder druk. Meer dan de helft van de jongeren tussen 16 en 25 jaar kampt met mentale problemen, waarvan ruim 75% van de klachten ontstaat vóór het 25e levensjaar. In een poging deze trend te keren, introduceert MIND US een gratis online tool genaamd DE CHECKERS.

DE CHECKERS
DE CHECKERS is bedoeld om volwassenen te leren hoe ze jongeren met beginnende mentale klachten kunnen ondersteunen. Dit kan variëren van sportcoaches en docenten tot familieleden en buren. Door een luisterend oor te bieden en de juiste vragen te stellen, kunnen zij voorkomen dat beginnende klachten verergeren.

Drie modules
De tool bestaat uit drie modules van elk 15 minuten, die gebruikers stapsgewijs door het proces leiden:

Module 1: Herkenning: Hoe kun je signalen oppikken dat iemand niet lekker in zijn vel zit?

Module 2: Gespreksvaardigheden: Hoe kun je een goede gesprekspartner zijn en iemand echt helpen voelen dat hij/zij gehoord wordt.

Module 3: Ondersteuning bieden: Hoe kun je iemand verder helpen en de juiste support bieden?

Ondersteuning van jongeren
DE CHECKERS is ontwikkeld voor én met jongeren, waarbij de stem van jongeren centraal staat. Hierdoor biedt de tool een laagdrempelige, effectieve en relevante benadering om jongeren te ondersteunen in hun mentale gezondheid.

Suzanne, 23 jaar, deelt haar mening: “Een goed gesprek vind ik een gesprek waarbij er geluisterd wordt en ik me gehoord voel. Als iemand niet probeert je te begrijpen en zich probeert in te leven, dan vind ik dat een afknapper.”

Maak het verschil
Wil je het verschil maken voor jongeren in jouw omgeving? Doe dan de gratis tool via deze link leer hoe je kunt helpen.