Maandag 2 december wordt NL-Alert controlebericht uitgezonden

Op maandag 2 december rond 12.00 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest. Daarmee kunnen mensen in het hele land nagaan of zij hun mobiel juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Wanneer krijgt u bericht?
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer.

Waarom NL-Alert
Als de sirene gaat tijdens een noodsituatie is het devies: binnen blijven en ramen en deuren sluiten. Wat er dan is gebeurd, is niet altijd meteen duidelijk. Daarom is er nu NL-Alert. Dit is een aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon.

Hoe kan ik mijn mobiel instellen voor NL-Alert?
Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet uw telefoon geschikt zijn en moet u NL-Alert instellen op uw mobiele telefoon. Op www.nl-alert.nl vindt u de instructies om NL-Alert op uw mobiele telefoon in te stellen. Dan weet u bij een volgende noodsituatie ook direct wat er aan de hand is en wat u moet doen.

Waarom wordt een NL-Alert controlebericht uitgezonden?
Aan de hand van het controlebericht kunt u nagaan of u uw telefoon juist hebt ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Door het controlebericht kunt u zelf ervaren welk signaal uw mobiele telefoon geeft als u een NL-Alert ontvangt en hoe het eruit ziet. In het bericht staat duidelijk dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen.