Meerderheid gemeenteraad stemt voor ruimere openingsdagen winkels

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben de VVD, D66, Gemeentebelangen, Eerlijk Alternatief en Fractie Graafland het college verzocht tot een motie. Zij vinden dat winkeliers voortaan mogen besluiten op welke dagen in het jaar zij de winkel openen.

Niet open op feestdagen
In de omliggende gemeenten mogen winkels open zijn op eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag.De Ondernemers in Pijnacker-Nootdorp mogen dat nu nog niet en dit betekent dat winkels in Pijnacker-Nootdorp, klanten mislopen die inkopen gaan doen bij de concurrerende winkels net over de gemeentegrens. Winkeliers in Pijnacker-Nootdorp worden zo benadeeld op dagen waarop veel mensen vrij zijn en er in de directe omgeving zoveel andere winkels wel open zijn.

Ruime meerderheid van de stemmen
De motie is tijdens de raadsvergadering met een ruime meerderheid aangenomen. De partijen willen wel benadrukken dat het hier gaat om een mogelijkheid  voor de ondernemers en niet om een verplichting. Iedere winkelier kan voor zichzelf beslissen of de winkel open of dicht is op de feestdagen. De officiële wijziging van de regels zal begin volgend jaar worden afgerond.