Mobiele Milieustraat officieel geopend in Pijnacker-Nootdorp

Op woensdag 7 februari hebben wethouder Marieke van Bijnen en accounthouder Avalex Marcel Caljouw de nieuwe mobiele milieustraat in Pijnacker officieel geopend. Als een van de initiatiefnemers bracht gemeenteraadslid Damiën van Herk als eerste klein afval naar de milieustraat.

Eerder in gebruik
De mobiele milieustraat was voor het eerst te zien in Nootdorp op 17 januari. Hoewel de officiële opening destijds werd uitgesteld, maakten tientallen inwoners meteen gebruik van de voorziening.

Klein en groot afval
Burgers van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen nu bij de mobiele milieustraat terecht voor het afvoeren van diverse materialen, waaronder hout (zoals fotolijstjes), metalen (bijvoorbeeld koekenpannen), kunststof (zoals plantenbakjes), kleine elektrische apparaten (zoals föhns), KCA (waaronder verfblikken en batterijen), frituurvet, oud papier en karton, zolang het maar in een boodschappentas past. Voor grotere voorwerpen wordt verwezen naar de milieustraten in Delft of Rijswijk.

Goed en laagdrempelig initiatief
Wethouder Marieke van Bijnen, verantwoordelijk voor afval- en grondstoffenbeleid, toonde haar enthousiasme: ‘’Ik ben erg blij met de komst van de mobiele milieustraat in onze gemeente. Inwoners kunnen hier gratis en zonder afspraak terecht voor het wegbrengen van klein afval. Dit maakt het een goed en laagdrempelig initiatief.’’

Een mooi middel
Accounthouder Marcel Caljouw van Avalex voegde eraan toe: ‘‘Deze mobiele milieustraat is een mooi middel voor inwoners om klein afval dat in een boodschappentas past in te leveren zodat Avalex het goed kan recyclen. Daarnaast kunnen ze ook terecht voor vragen over afvalscheiding. De medewerkers van Avalex beantwoorden deze graag.’’

Locaties en datums
De mobiele milieustraat zal maandelijks te vinden zijn op de Markt in Nootdorp, op het Raadhuisplein in Pijnacker en vanaf 19 maart op het Gouden Rijderplein in Delfgauw. De volledige planning is beschikbaar op avalex.nl/alternatief-nootdorp.