Mooi stukje kunst aan de muur

Heb je altijd al een mooi stukje kunst aan de muur willen hebben, maar geen zin om er veel geld voor uit te geven? DOEL Kunstuitleen heeft in samenwerking met Bibliotheek Oostland, vestiging Pijnacker de oplossing voor je. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je een kunstwerk uitzoeken vanuit de presentatiemappen die tijdens de openingstijden van de bieb in te zien zijn.

Wil je abonnee worden en een kunstwerk meenemen? Dat kan op dinsdag- of woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur.

De Kunstuitleen biedt een uitgebreide collectie schilderijen, zeefdrukken en lino’s die gemaakt zijn tijdens activiteiten van DOEL in de regio. Het werk is geselecteerd op beeldende criteria als zeggingskracht, originaliteit en kwaliteit. Zowel geschoolde kunstenaars, amateurs als autodidacten hebben werken ingeleverd. De collectie wordt steeds vernieuwd en uitgebreid.

De opening van de Kunstuitleen viel samen met de start van culturele manifestatie De Verbeelding, ook in de bibliotheek aan de Julianastraat. Bibliotheek Oostland en DOEL werken al jaren samen in verschillende projecten. DOEL zet zich in voor mensen met een psychiatrische achtergrond of andere kwetsbaarheid en helpt hen met gerichte activiteiten om hun plek in de samenleving weer in te nemen en actief te participeren.