Nieuwe buitenfitness locatie bij de Dobbeplas

Vanaf woensdag 8 november is de gemeente Pijnacker-Nootdorp  een buitenfitness locatie rijker. Deze buitenfitness locatie staat bij de Dobbeplas en biedt de mogelijkheid om gratis te trainen in de open lucht.

Initiatief van bewoners
Deze buitenfitness toestellen zijn op uitdrukkelijk verzoek van de buurtbewoners geplaatst. Zij gaven aan dat er behoefte aan was. De toestellen hebben als voordeel dat het voor mensen die geen toegang hebben tot fitnesstoestellen, zo toch kunnen sporten. Nog een positief voordeel aan deze fitnesstoestellen is, is dat deze buiten bevinden waardoor ook jongeren worden aangemoedigd om buiten te gaan sporten. De apparaten kunnen worden gebruikt voor onder meer krachttraining en bootcamp én zijn geschikt voor alle leeftijden.

De officiële opening
De officiële opening van de nieuwe buitenfitness locatie zal worden verzorgd worden door de wethouder van Openbaar gebied, Hanneke van de Gevel en de wethouder van Sport, Hanneke van de Gevel. De opening zal plaatsvinden bij de Dobbeplas, vlakbij Restaurant Buytenhout en is op woensdag 8 november om 15.15 uur.