Nieuwe veilige en toegankelijke routes in Pijnacker-Nootdorp

In Pijnacker-Nootdorp zijn drie nieuwe toegankelijke en veilige routes gerealiseerd. Deze routes lopen van woonzorgcomplexen naar de dichtstbijzijnde winkelcentra. Ze zijn te vinden in Pijnacker Centrum, Pijnacker Zuid en Nootdorp Centrum. Je kan ze herkennen door gekleurde tegeltjes. De routes zijn ideaal voor mensen die minder goed ter been zijn. De routes zijn officieel geopend op 30 november door wethouder Hanneke van de Gevel en alle betrokkenen.

Extra hulp
De paden langs de routes zijn erg breed, zodat mensen met een rollator of rolstoel er prima gebruik van kunnen maken. Je hebt zo goed zicht op het verkeer langs de hele route. De tegels zijn handig voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Zo wordt het een stuk makkelijker voor bewoners om even naar de supermarkt te lopen of samen naar een café te gaan voor een drankje. De routes zijn niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor een gezonde levensstijl.

Wegwijsroute
Naast de veilige en toegankelijke routes heeft de gemeente ook een ‘wegwijsroute’ in Nootdorp aangelegd. Zo hebben bewoners een geheugensteuntje vanuit de wijk Plan West naar het winkelcentrum en weer terug. Ook hier zijn de routes aangegeven met gekleurde tegels.