NK komkommers sorteren in Nootdorp

Een 55 jaar oude traditie die begon in 1963 bij tuinder Cor Meeuwisse in zijn kas wordt ook dit jaar voortgezet in Nootdorp tijdens de kermisweek. Op zaterdag 12 augustus staat er weer een grote tent op de skeelerbaan bij de Dobbeplas voor het NK komkommers sorteren van 10:15 tot 12:30.

Het idee van dit NK is dat de komkommers op gewicht worden gesorteerd. Je moet dus wel een beetje getraind zijn om dit avontuur aan te kunnen gaan. Rond 13:00 is de prijsuitreiking. De winnaar krijgt los van de eeuwige roem ook een wisselbeker.

Er is deze ochtend nog veel meer te doen, voor het hele gezin. Er is een mini-stal met konijnen, hamsters en cavia’s voor de kleintjes en een Oud-Hollands spellencircuit voor de wat grotere kinderen. U zelf kunt meedoen met het ‘pentekeningen raden’ of met de wedstrijd bloemschikken. En voor iedereen zijn er gratis pannenkoeken.

Na afloop is er bij de Dobbeplas een volleybaltoernooi en in de avond is er in de grote feesttent met een groots vuurwerk om 22:30 die de zaterdag zal afsluiten.