Nootdorp opnieuw getroffen door brandstichting: onrust neemt toe

Gisteravond heeft zich opnieuw een incident voorgedaan in de wijk, slechts enkele honderden meters verwijderd van de recente brandstichting bij een kindcentrum in Nootdorp. Ditmaal was een personenauto het doelwit op het Rosarium.

Alweer raak
Afgelopen maandagavond was het ook al zo ver. Het doelwit van de brandstichting was een kindcentrum. Dit woedde gelukkig niet uit tot een grote brand en de situatie was onder controle gehouden. De politie is opzoek naar verdachten. Of de brandstichtingen in connectie staan is nog niet duidelijk.

Hoge vlammen
De hulpdiensten, waaronder de brandweer en politie, rukten met spoed uit nadat de eigenaar van het voertuig tevergeefs had geprobeerd de brand te blussen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog op.

Zoektocht naar daders
Getuigen hebben gemeld dat drie jongens zich snel uit de voeten maakten bij het brandende voertuig. De politie heeft direct meerdere eenheden ingezet voor een zoekactie in de wijk. De parkeerplaats waar het incident plaatsvond, is inmiddels aangemerkt als Plaats Delict. De autoriteiten zetten alles op alles om de daders van deze verontrustende reeks brandstichtingen op te sporen.