Nootdorpse Paardendag geopend met ponybrunch

De jaarlijkse Nootdorpse Paarden is dinsdag begonnen met de ponybrunch. Ook gingen er prijzen naar de kinderen die het creatiefst waren en goed op de pony’s reden.

Pony’s
Eén voor één werden de pony’s naar voren gelopen of gereden, en getoond aan de toeschouwers en jury. Alle kinderen (en ook volwassenen) waren feestelijk uitgedost voor het evenement.

Wethouder Hanneke van de Gevel was één van de juryleden. Ze noemt het een prachtig evenement wat helemaal thuishoort in ‘onze paardengemeente’. Over het jureren vertelt ze: “Al die kinderen doen heel erg hun best. We hebben vooral gekeken naar de creativiteit en ook belangrijk hoe het paard werd bereden. Er waren hele leuke creaties, maar daar werd het paard niet bereden. Dus we hebben naar verschillende aspecten gekeken.”

Prijsuitreiking
Uiteindelijk mochten drie kinderen een prijs ophalen. Chloe en haar paard Silver mochten als eerste naar voren komen om de derde prijs op te halen. Zij was verkleed als Cruella de Vil uit van de 101 Dalmatiërs. Yara was met paard Pepsi verkleed als fee en wist daarmee de tweede plek te bemachtigen. De eerste prijs ging tenslotte naar Jenna met paard Savi, verkleed als Ariël, de kleine zeemeermin.

Brunch
Na afloop mochten de pony’s genieten van hun eigen brunch, met lekker fruit en haver. De kinderen die meededen kregen elk ook nog een leuk presentje om mee te nemen. Na de brunch startte de kortebaandraverij en waren er nog leuke activiteiten voor de kinderen.

SEB_4747 SEB_4484 SEB_4511 SEB_4531 SEB_4539 SEB_4557 SEB_4571 SEB_4603 SEB_4627 SEB_4646 SEB_4712-2
<
>