Onverwachte controle ontdekt wapens en illegale sisha lounges in Meesterstraat in Nootdorp

Vorige week ging een team van gemeente, politie en Omgevingsdienst Haaglanden onaangekondigd langs in de Meesterstraat, Nootdorp. Eerder waren twee panden al gesloten vanwege problemen met lachgas. Bij de inspectie van twintig bedrijfspanden werden overtredingen ontdekt in negen ervan.

Onrechtmatige Bewoning en Illegale Lounges
In vier panden bleken mensen te wonen terwijl dat niet mocht. Twee andere panden hadden een dubbele functie als illegale sisha lounges volgens het bestemmingsplan.

Gokautomaten en Verboden Wapens
In een van de panden troffen ze kansspelautomaten aan, terwijl in een ander verboden wapens zoals een boksbeugel en werpsterren werden gevonden. Een opvallende ontdekking was een gestolen airbag in een auto bij een ander pand. De politie nam de auto in beslag en arresteerde de huurder van het pand en de eigenaar van het voertuig.

Burgemeester Lugthart Benadrukt Belang van Controles
Burgemeester Björn Lugthart benadrukte het belang van dergelijke controles in de strijd tegen criminaliteit en ondermijning. Hij moedigde inwoners aan om verdachte situaties te melden en wees op het cruciale belang van bewustwording om ongebruikelijke praktijken op te merken.