Opnieuw grote hoeveelheid lachgasflessen gevonden aan Meesterstraat in Nootdorp

De politie heeft na een anonieme tip op 10 augustus bijna vierduizend lachgasflessen aangetroffen in een pand aan de Meesterstraat in Nootdorp. Het is de tweede keer in korte tijd dat in deze straat een dergelijke vondst wordt gedaan.

Lachgas en poeder
Na de anonieme melding gingen agenten donderdagavond het pand aan de Meesterstraat binnen. In het gebouw troffen ze in totaal 3.758 lachgasflessen aan, samen met zes dozen met wit ‘verdacht poeder’, zoals de politie het omschrijft. Zowel het lachgas als de dozen poeder zijn in beslag genomen. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

Maand geleden ook al grote vondst in zelfde straat
Op 26 juli werd in de Meesterstraat ook al een grote hoeveelheid lachgasflessen aangetroffen. De politie laat weten dat het bij die vondst een ander pand betrof. Toen werd een 36-jarige man uit Nootdorp aangehouden. De politie weet vooralsnog niet of er een verband is tussen beide vondsten en doet daar verder onderzoek naar.

Lachgasverbod
Lachgas is sinds 1 januari 2023 opgenomen in de Opiumwet als verboden middel. Enkel voor professioneel gebruik is het nog toegestaan, zoals voor bijvoorbeeld medische of technische doeleinden. Sinds 1 juli zijn politie en OM aan de slag gegaan om de handel, transport, productie en het bezit van het lachgas aan te pakken.

De politie wijst erop dat het gebruik van lachgas tot grote gevaren leidt in het verkeer. De opslag ervan brengt ook grote risico’s met zich mee, met name in de buurt van woningen. Mensen die vermoedens hebben van opgeslagen lachgasflessen worden dan ook gevraagd dit door te blijven geven aan de politie.