De paddentrek is gestart

De paddentrek is op maandag 22 februari begonnen! Na een stevige koude periode en de uitzonderlijke warme dagen zijn de dieren op weg naar de sloot om zich voort te planten. Ze starten met de avondschemering.

Overzetacties

Als de padden bij hun trektocht een verkeersweg oversteken worden ze in grote aantallen doodgereden. Natuurlijk Delfland organiseert daarom, overzetacties om de dieren een handje te helpen.
Dat gebeurt op de volgende plekken: Delfgauw*, Delft*, Hoek van Holland*, Leidschenveen, Maasland*, Maassluis*, Monster (Haagweg), Nootdorp, Ypenburg, Rotterdam* (Oude Bovendijk) en Vlaardingen (Holyweg)

Er zijn nog paddenoverzetters nodig op de locaties met een *. Bel 06 33 00 1742 of stuur een email aan: natuurlijkDelfland@knnv.nl

300 Vrijwilligers

De padden worden op 17 locaties geholpen door ca 300 mensen. De paddenoverzetters houden de avondklok aan. De meeste locaties zijn te herkennen aan verkeersborden.

Rooster

De actuele situatie voor de paddentrek is te vinden op https://delfland.knnv.nl/padden-overzetten/. Ook zijn op de diverse locaties de straatputten afgedekt met een rooster. Want dat zijn dodelijke vallen voor deze dieren.