Poëzieweek met Tsead Bruinja

Tijdens de Poëzieweek organiseert Bibliotheek Oostland in samenwerking met Oostlandse dichters twee activiteiten in Lansingerland. De muzikale openingsavond vindt op donderdag 30 januari plaats in Berkel en Rodenrijs en wie houdt van poëzie, heerlijk eten en muziek kan op 2 februari terecht in Bleiswijk voor een literaire lunch met onder andere Tsead Bruinja.

Openingsavond 30 januari
Tijdens de openingsavond op 30 januari in de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs zullen gedichten en liedjes elkaar afwisselen en versterken. Laat je verrassen door diverse lokale dichters en singer-songwriters! Het begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Kaartjes kosten 3,50 euro (inclusief drankje) en zijn te koop via de website van Bibliotheek Oostland of in een van de vestigingen.

Literaire Lunch
Na het succes van de afgelopen editie organiseert Bibliotheek Oostland weer een Literaire Lunch in Theater ’t Web. Tijdens een heerlijke lunch op zondag 2 februari zal onder andere Tsead Bruinja voordragen uit eigen werk. In 2019 werd Bruinja door een commissie van kenners en dichters benoemd tot Dichter des Vaderland. Door de commissie wordt hij beschreven als ‘een dichter die in eerlijke, eenvoudige woorden zowel gevoelig als scherp kan zijn, die een inval of anekdote tot gedicht kan verheffen en rauwheid en lyriek afwisselt’. Verder zijn er meerdere Oostland dichters van de partij: Marijke Rozendaal, Jeroen den Harder, Arie van Driel en gemeentedichter Mark Boninsegna die het programma zal afsluiten. Tijdens het eten geniet je van ‘Muzikale Momenten’ een duo bestaand uit een fluitiste en harpiste.

Kaartjes en kosten
Kaartjes zijn te koop via de website van Bibliotheek Oostland en kosten 25 euro (Inclusief driegangenlunch en een drankje per gang).

 

(Foto Tsead Bruinja: Tessa Posthuma de Boer)