Politie deelt meerdere bekeuringen uit bij verkeerscontrole

Afgelopen weekend zijn er op diverse locaties in de gemeente Pijnacker-Nootdorp verkeerscontroles uitgevoerd door de politie. Deze acties waren gericht op het handhaven van verkeersregels en het bevorderen van de verkeersveiligheid in de gemeente.

Rollentestbank voor scooters
Zo vond er in Nootdorp op zaterdag 2 maart een uitgebreide controles plaats waarbij een aanzienlijk aantal scooters werd onderworpen aan snelheidsmetingen op een rollentestbank. Diverse scooters werden hier betrapt op te hoge snelheden, wat resulteerde in boetes en in sommige gevallen ook in een WOK-melding (Wachten op Keuren).

Alcoholcontrole
Later op de zaterdagavond werd er een alcoholcontrole gehouden op de Nootdorpseweg in Pijnacker. Hierbij bleek slechts één persoon onder invloed van alcohol te zijn.

Snelheidscontrole
Op zondag 3 maart werden er verdere controles uitgevoerd, waaronder nog een alcoholcontrole op de rotonde bij de Europalaan in Pijnacker. Daarnaast vond er ook een snelheidscontrole plaats op de Hofweg in Nootdorp, waarbij een lasergun werd ingezet om te controleren op te hard rijden. Hierbij zijn verschillende boetes uitgedeeld.

Tot slot zijn er volgens de politie nog boetes uitgedeeld voor andere kleine verkeersovertredingen.